Halo zdravim
Škoda že som si nevšimol toto forum skór ale písal som a študoval z anglického photolexicon.
Vec sa ma tak, že začiatkom tohot roka som kupil 5*Laserworld es-100g
Ide o 100mw 532nm green, 10k scany (ano vie že scany su slabsie , no dokazu vykreslit celkom pekne základné tvary)
Ovldané su cez Dmx , čo mi praáve že nevadí ale vyhovuje , pretože nemam čas na prípravu show v ilda editoroch.
No po 4-5 mesiacoch používania týchto laserov došlo k výraznému zníženiu výkonu diod a teraz su aj pri hustom dym velmi slabo viditeľné , bolo to spósobené pokazeným ventilatorom.
Problémom je že lasery boli kupené z nemecka a ich reklamaciu mi neuznali z okomentovaním že som do lasera zasahaoval a porušil el. obvody. Fakt pekný prístup, potom čo mi pokazené kusy poslali napsäť (samozrejme že osm platil za poštovne) , som ich rozmontoval a sledoval kde móže byť chyba, došlo mi že to je v pokazenej ventilácii , pretože tieto ventilatory oli tak kvalitne namontovan= že po cca 15minut používania sa začali zasekavať o konštrukciu a v 2 laseroch ani nefungovali . Po oprave ventilatorov , teraz bežia ako majú potrebujem vymeniť aj didody , no rozmýšľam že mi je zbytočné investovať do nových 100mw ktorých cena je približne rovanká ako cena týchto laserov v dopredaji a tak chcem diody v pokazených laseroch vymeniť za iné silnejšie a kvalitnejšie (rozýšľal som na 100mw blue (približne za 700USD) alebo red za 300USD) : Samozrejme že ide o ttl modulaciu len sa potrebujem opýtať aké ťažke je ichj vymeniť , či to zdroj potiahne popripade nejaký návod alebo foto upragnutého laseru. Išlo by omój prvý laser projekt a ak sa podarí rozhodne pojdem aj do ďalších
Vďaka za prečítanie.