Zkoušeli jste někdo změřit skutečný scanspeed vašich galv? Myslím tím jednoduché promítnutí odpovídajícího ILDA test screenu a nastavení reálného scanspeedu na takovou rychlost aby vykreslení ILDA test screenu bylo co nejlepší.
Tzn. pěkné pravé úhly v rozích, žádný obloučky, Kružnice uprostřed pěkně kulatá a hlavně "opsaná" vnitřními čtverci (tedy ani šišoid uvnitř čtverce, ani elipsa okolo čtverce) - tohle je důležité, aby to bylo kulatý a dotýkalo "se rohů" čtverce - pak je to správná, reálná rychlost na kterou je to galvo vytůněný. Navíc je to přesně při 20 stupních opt. úhlu - takže hodně podobný reálnýmu využití.
Těch věcí co to ukáže je víc, ale mne zajímá ten reálný scanspeed. Bohužel jak stále znovu a znovu zjišťuji (tím, že zkusím každou krabici co mi tu projde "jak je na tom"), že výrobci pěkně mlží. Zatím jsem tu neměl jedinej projektor který by měl skutečně parametry z manuálu - paradoxně nejmenší odchylku od udaných hodnot měly levný lasery eCLUB z LW CZ, ale všechno ostatní - CS, RS, PRO, PL od LW Switz a další kousky jako NRG, PR, Lanlink apod. to je hrůza hrůzoucí. Scansystém který je uveden jako 25kpps je tak hubených 8-10k, 50kpps je 25k (někdy 30k) max.
Osobně doufám, že na úrovni galv CT nebo DT takovýhle podivnosti nebudou a kreslí to jak má.
Tak testněte a písněte svý poznatky. Zajímají mne hlavně "značkový" stroje osazený pořádným scansystémem.