Na jaře jsem koupil za hodně dobrou cenu 1W green DPSS modul (450 EUR) a z dlouhé chvíle jsem vykuchal jeden mrtvej kousek Laserworld RS-400 (nechal mi ho jeden známej za pár kaček) a nacpu tam ten jednowat. Až to bude hodím vám sem pár fotek. Zatím se mi povedlo jen propálit tím 1W paprskem kartonovou krabici (na vzdálenost cca 5m :-D ), když jsem to testoval jestli to vůbec svítí.
Bye A.
15.2.2010 Není moc volného času tak alespoň foto z toho co je hotovo
detail napojení napájení v původním RS
red dioda a dichro které půjdou pryč
tohle v tom bylo - zleva zdroj 12V pro napájení ventilace (to je spíňák co se používá pro nápajení LED světel :-) ), zdroj pro napájení galv, ILDA a RED diody (ta tu není vyfocena), green DPSS modul s vlastním zdrojem
a tohle se tam musí vejít - pův. zdroj pro galva, 2x zdroj 12V a set driveru pro napájení DPSS a DPSS 1W green modul
detail vyměněných ventilátorků ve spodní časti - napájení - ty původní byly 2 kusy40x40 x 10 mm 11.9m3/hod (pro ilustraci je tam jen postavenej - nemá šrouby) a new jsou 40x40x28 mm 39,92m3/h. Raději trochu průvan, bude to tam našlápnuté.
detail spojených a vyvázaných kablíků od ventilátorů (2+2 v horní části laseru a 1+1 v dolní)
pohled na prázdnou spodní část - zde budou všechny zdroje
a takhle by se to tam mělo vejít
trochu neostré detaily ventilace horní části laseru (zde jsou drivery pro řízení galv, galva, DPSS laser modul 1W, ostatní elektronika (ILDA, DMX512 blanking ...). Původní 2+2 ventilátory 40x40x10 mm 11.9m3/hod nahrazeny 40x40x20 mm 13.08m3/hod s kuličkovými ložisky.
pohled zpředu, shora
detail 1W green DPSS modulu
jen pro srovnání - nahoře původní green modul a dole 1W modul