No .... , jak začít. Odpovím Ti na vše:
1) chci si zbastlit jedno laserové ukazovátko z DVD vypalovačky, to je fakt (mám to v plánu také). Ale zároveň si chci i koupit nějaký zelený laser tovární výroby. Zelený laser proto, že je asi nejlíp viditelný.
2) dotaz, proč si koupit tak výkonný laser jsem čekal - samozřejmě nic ve zlém, nemyslím to nějak špatně a chápu to. Je plno různých individuí, kteří po výkonném laseru touží a někteří bohužel nejsou rozumově tak vyspělí, aby jej užívali s rozumem. Já si samozřejmě rizika takto výkonného laseru uvědomuji a budu samozřejmě používat ochranné brýle a navíc proto chci laser, který má zabezpečení na klíč (mám doma děti a nerad bych, aby si s laserem omylem nějak ublížili). Takto bude vypnutý klíčem a navíc zamčený ve skříni a do rukou dětem ho nepůjčím vůbec - člověk nikdy neví, kam by mohli zasvítit a v uzavřeném prostoru je dost velké riziko odraženého paprsku, který je při tomto výkonu nebezpečný. Nejsem žádný mladý puberťák, který by svým jednáním ohrožoval okolí nebo sám sebe.
Ale přesto jsme my chlapi od přírody takoví věčný děti a rádi si hrajeme, takže se přiznám, že ten laser není nutnost, ale prostě mě láká. Jednak tedy na "blbiny", ale taky bych chtěl vyzkoušet, zda je možné ho využít nějak technicky (např. na značení plastových dílů, či řezání - ale to už mám asi hlavu v oblacích
)
Pravdou je, že o tom dost přemýšlím, zda ho koupit. Nejspíš to stejně dopadne tak, že když ho koupím, tak si s ním nějaký čas "vyhraju" a pak buď zůstane ležet ve skříni nebo ho prodám. Ale když bych našel nějaké jeho praktické technické využití, tak bych si ho určitě nechal. Rozhodně se nemusí nikdo bát, že budu na někoho ze zábavy svítit (nebo na zvířata, apod.). Budu si dávat dobrý pozor s jeho zacházením a používáním.