otázka zní je možné odrovnat LD použitím nevhodného zdroje když driver je na 12V a ze zdroje jede 12V(driver byl nastaven na 1.1A) a zda li jsou spínané zdroje vhodné k napájení driveru....
pokud je zdroj v pořádku, nemělo by se to stát - za napětí a proud který teče do diody je "zodpovědný" driver
.... A tá statická El.jakým způsobem si můžu odrovnat LD?Pokud by dostala nějaký statický impuls během práce než jsem jí zapojil tak by se přece nerožla,ale ona pár min jela...........nebo se mýlim??
pokud svítila, nebyla poškozená statickým výbojem
....Jediné co vím je to,že mi přítelkyně řekla pokud něco ješte pos.... tak si balí věci:o)asi jí půjdu nachystat kufr:o)
Pokud jí takováhle blbina nutí "vyhrožovat" odchodem, co bude dělat až ve vašem soužití dojde k nějakému opravdovému problému.
Asi bych jí ten kufr nachystal rovnou
Napadá mne jen jestli nemohlo dojít ke stavu, kdy do diody protekl proud mimo kontrolu driveru. Je to asi v tomhle případě blbost, ale v laserech mnohdy stačí (při zapnutém stavu) při čištění nebo seřizování optiky, spojit pouzdro modulu na kostru skříně a z diody je mrtvolka.
Znáš skutečné parametry použité diody? Jako napáj. napětí a jmenovitý proud, ideálně spolu s výkonem (trvalým, ne pulsním). LPM asi nemáš, abys věděl "kolik" mW ti z toho zrovna leze?