5,6mm je průměr pouzdra diody
Co máš v plánu s ukazovátkem s potenciálem takovéhoto výkonu provádět? Tedy pokud ho postavíš. Je to docela nebezpečná věc a popravdě mne nenapadá žádné smysluplné použití.
Tohle jsem psal první den, dnes je den třetí
Už vim že potřebuju housing TO18 (5,6mm) a asi ho budu za chvilku objednávat. Taky už mam různý plánky nápájecích modulu/řízení, nebo nevim jak se tomu říká česky. Překvapilo mě jak jsou poměrně jednoduchý i se štelovacíma potenciometrama a tak... Takže modulování vyjde na pár korun. Housing (nastavitelná optika) jsem koukal na aliexpresu vyjde asi do $5 (s tim že počítam dražší verzi
) + jsem nikde nenašel video kde by někdo ukazoval přímo to nastavování ohniskový vzdálenosti v reálnym čase (počítam v předstihu že bych vzal zkušebně 18x55mm), čistě protože to chci vidět, jak to funguje v reálu, ale asi si to umim zhruba představit. Samotnej laser ještě objednávat nebudu protože chci zatim investovat co nejmíň ale mam tu už DVD vypalovčku ze který vyndam ten silnější laser a hodim ho do toho housingu.
A teď k čemu bych to měl
Chtěl bych vyzkoušet například psaní do plastu, pozdějc si třeba postavit primitivní cnc a podobně. Vše samozřejmě za použití brýli s filtrem správné vlnové délky