ja som ako prvy program zacal pouzivat moncha od showtacle, dobre je, ze si mozes stiahnut demo a vyskusat zadarmo, aby si vedel ci ti sadne, to iste maju s fiestou
rozdiel medzi moncha a fiesta je ten, ze moncha je urcena skor pre hobby a fiesta pre profesionalne pouzitie (tiez stoji zhruba 2x viac)
interface moncha vyzera takto, je to celkom jednoduche, iba workspace s efektami, dolu casova osa, na programovanie show a nejake nahladove okno:
teraz nedavno som kupil LSX, to je uz trochu zlozitejsi soft, ale stoji zhruba tolko ako moncha a umoznuje ozaj profesionalne vyuzitie, jak na synchro show, tak i na live ovladanie (ci uz pomocou mysi, midi kontroleru alebo dmx), problem je, ze potrebujes este nejaky DAC na zapojenie k laseru
u moncha a fiesta dostanes rovno krabicku, ale ku LSX si musis kupit vlastny DAC, zasa program podporuje asi 10 roznych rozhrani, takze pokial uz nejaku mas, tak je dost mozne, ze LSX ju podporuje
workspace je trochu zlozitejsi, ale da sa to zvladnut, ked clovek ma cas sa tomu venovat
dalsia moznost je kupit si od pangolinu quickshow, to je nieco podobne ako moncha, tiez viacmenej hobbysoft pre tych co zacinaju s lasermi, dodava sa s flashback3 rozhranim, takze je to kompletne riesenie
ale tento soft som nemal moznost vyskusat, mozno niekto iny vie doplnit info, ake to je pracovat s nim
pokial by si bol z okolia brna, tak ti mozem dojst tie prve 2 programy ukazat (moncha a LSX) ako sa s tym pracuje